Wie is JustMart?

“Van bloemenjochie tot bloempiesknupper”

Mijn naam is Martin Geertsema (1980) en al vanaf jongs af aan heb ik één grote passie: bloemen! Dat ik zo jong al veel in de weer was met bloemen was niet zo gek, want als kind gingen we vaak mee naar het land van opa en oma. Zij teelden bloemen voor de handel in droogbloemen.

Later plukte ik samen met mijn oma bloemen uit tuinen en bermen. Deze droogden we, eerst in oude boeken, later maakte mijn vader een eigen bloemenpers voor mij. Van die gedroogde bloemen maakten mijn oma en ik dan kleurrijke ‘schilderijen’.

Wanneer ik thuis was, speelde ik met mijn moeder bloemenwinkeltje in onze voortuin. Ik wist toen al: dit was wat ik wilde, een eigen bloemenwinkel. Als ik niet thuis was zocht ik overal naar bloemen, alle soorten, kleuren, groottes, en als het even kon, plukte ik deze en nam ze mee naar mijn bloemenwinkeltje in de voortuin.

Over een vervolgopleiding hoefde ik dan ook niet na te denken: ik begon aan lagere landbouwschool in Assen om aansluitend de 4-jarige opleiding bloemschikken en binden te genieten aan het AOC Terra te Emmen.

Na het behalen van mijn diploma werkte ik eerst bij diverse bloemisten om, voor mij, zeer waardevolle ervaring op te doen. Ik besloot vervolgens om de grote stap te wagen en in 2010 opende ik mijn eigen winkel: JustMart. Gewoon Mart, geen blabla en poespas. Alleen maar mooie bloemen en boeketten. Puur, zonder opsmuk, toeters en bellen. Gewoon vanuit mijn winkel de wereld om mij heen voorzien van verse bloemen en boeketten.

Bloemenjochie Martin
winkel3

De winkel van JustMart

JustMart bevond zich toen op het versplein van warenhuis Vanderveen in Assen. De mensen wisten mij al gauw te vinden. In de winkel gaf ik tevens workshops en bloemschiklessen.

Ook bedrijven wisten mij te vinden. Ik werd ingehuurd voor het aankleden van beursstands en dit leidde weer naar het inrichten van planten en groen op de werkvloer bij verschillende bedrijven, die hiervoor speciaal bij JustMart een exclusief JustMart abonnement afsloten.

In 2017 verhuisde JustMart naar Westerbork. Ik kon een prachtig, karakteristiek pand huren met, boven de winkel, een grote ruimte voor bloemschiklessen en workshops. Het leek een buitenkans, maar na twee jaren bleek het pand veel te groot voor JustMart en mijn activiteiten als bloempiesknupper.

Toen deed begin 2020 zich een voor mij unieke kans voor: ik kon verhuizen naar een kleiner pand aan de Hoofdstraat 41a te Westerbork. Sinds ik een eigen winkel draai, heb ik altijd gezocht naar een winkel, dat volledig de identiteit van mij als bloempiesknupper uitademt. Dit was precies dat. Het is knus, op een hoekje en aan de straat, met de mogelijkheid om het pand om te toveren tot een winkel, waar vanuit ik de bloemenwensen van mensen kan bedienen!

Een kleiner en knus winkeltje biedt mij ook tijd om, naast deze bezigheden, activiteiten buiten de winkel te organiseren en mijn passie voor bloemen te verbinden met andere mensen en disciplines. Door krachten te bundelen met andere ondernemers, worden nieuwe ideeën geboren, (creatieve) geesten geprikkeld, grenzen of beperkingen vervaagd en kaders verfijnd. Mijn ervaring is dat workshops geven in samenwerking met andere ondernemers wederzijds plezier en succes op kan leveren.


En de toekomst?

Wat wens ik naast deze bloemknupwerkzaamheden nog meer? Een grote wens van mij is nog altijd een eigen natuurlijk ecologische bloementuin. Ik zet mij in voor duurzaamheid, een onderwerp dat vandaag de dag zeer actueel is. Een eigen ecologische bloementuin vermindert verpakkingsmaterialen en vervoers- en transportkosten.

Tevens is mijn filosofie dat er al heel veel moois in de wereld is, die niet altijd meer door de eigenaar gebruikt kan worden. Ik zoek deze oude en gebruikte graag op en geef ze met liefde een tweede leven door ze om te dopen tot potje of vaas, of ze te combineren met bloemen.

Eerlijke handel is voor mij een zeer belangrijke waarde. Om die reden verkoop ik Fair Trade producten (bijvoorbeeld ‘Sjaal met Verhaal’). Ik ben een groot fan van handwerk en help graag lokale ondernemers door het promoten van lokale producten. Eerlijk en vriendelijk voor mens en natuur.

Maar JustMart is niet ‘alleen Mart’. Tot slot wil ik nog vermelden dat ik een fantastisch team achter mij heb staan, die mij waar mogelijk altijd op het juiste moment weet te ondersteunen! Zonder mijn team zou JustMart niet hetzelfde zijn.

Die mensen van het JustMartTeam bezorgen o.a. uw bloemen, helpen mij tijdens piekdagen/topdrukte, denken mee en werken keihard achter de schermen om de niet-bloempiesknupperactiviteiten voor mij uit te voeren. Ze helpen mij met het in goede banen leiden van mijn wel en wee in het bloemenvak, zodat ik zonder zorgen mijn winkel kan draaien en de wereld van een beetje schoonheid mag voorzien in de vorm van JustMart creaties!

_MG_3533


Laat je inspireren